Om oss

Sola Cruising Car Club

Tack för allt stöd vår förening får i kampen att sätta Karlstad på träffkartan som en stad där alla motorintresserade är välkomna Vi vill visa att det handlar om så mycket mer än bara bilar. Det handlar framförallt om gemenskap och att vi har trevligt tillsammans.

Genom att stödja vår förening bidrar du till att vi kan hålla vår årliga fordonsutställning Sola Springmeet i Karlstad. Genom detta hjälper vi också till att kommunen blir ett attraktivt turistmål för en stor intressegrupp. Dessutom arbetar vår förening med att utveckla en plattform där flera generationer motorintresserade har möjlighet att mötas och arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål samt att intresset för motorer och fordon lever vidare i Karlstad och Värmland.

Klubben har haft många fantastiska år sedan starten den 2 juli 2015. Vi har haft såväl medgångar som motgångar men det finns en kämpar glöd utan dess like med siktet inställt på att klubben ska växa sig starkare för varje år. Vi har nu hunnit bli fler än 120 medlemmar och fortsätter stadigt att växa. Hoppas du vill fortsätta vara med på resan!

Vi har en klubblokal i Skattkärr som vi hoppas att ni alla kommer och besöker, där ordnas det allt från livemusik, quiz, föreläsningar, utställningar och filmkvällar till att vi bara träffas och fikar. Håll utkik på vår Facebook-sida Sola Cruising Car Club Karlstad!

Sola Springmeet

Bakom Sola Springmeet står motorföreningen Sola Cruising Car Club som är en liten ideell förening.

Då Karlstad inte fanns på träffkartan i Sverige, och Värmland ligger centralt i landet, så anordnade klubben sin förstafordonsutställning år 2016, Sola Springmeet #1. Det skrevs om oss i flera tidningar och media kallade Springmeet för en grandios succé. Nu anordnas Sola Springmeet för femte året i rad den 6 juni 2020 på Norra fältet i Karlstad. Upplägget är en fordonsutställning som pågår under en dag och avslutas med en cruising genom Karlstad. Vi har mattältför de hungriga, café för de fikasugna, lekland för barnen, knallar för de köpsugna och fordon i miljonklassen.

Vi har frivilliga som hjälper oss på de olika stationerna, infarterna, parkeringarna på fältet, att guida olika fordon rätt, att informera, att servera mat och kaffe

Genom ett bra samarbete med Karlstad kommun och Centrum Karlstad så får vi en bra möjlighet till att öka den succé som Sola Springmeet har växt till.

Vi använder lokala företag i mesta möjliga mån så att även näringslivet i Karlstad gynnas.

Naturligtvis arrangerar vi Sola Springmeet #5 även 2020. Det går av stapeln lördagen den 6 juni och vi hoppas att det blir en härlig nationaldag på Norra fältet.

Vill du hjälpa till på något sätt att göra Sola Springmeet 2020 till en ännu större succé än 2016, går det bra att maila till meeting@solacruising.se eller ringa oss på telefon 054-203 33 35 (vardagar mellan 12:00-18:00) och anmäla ditt intresse! Vi behöver din hjälp snarast då vi endast är frivilliga som arbetar ideellt under lång tid både före, under och efter fordonsutställningen.

Med Vänliga Hälsningar

Sola Cruising Car Club

Klubblokalen adress:
Sola Cruising Car Club,
Björknäs 606, Skattkärr